Vi söker en Drifttekniker!

Exempelbild.

 

VA-verksamheten ansvarar för en samhällsviktig service - produktion och distribution av dricksvatten samt omhändertagande av avloppsvatten. Med 200 mil VA-ledningar i marken och reningsverk i fyra kommuner har vi behov av en effektiv organisation som kan hantera både planerade och oväntade händelser.


 

 

Arbetsuppgifter

Som Drifttekniker på Dala Vatten och Avfall AB utför du tillsyn och skötsel av en eller flera VA-anläggningar. I underhållet ingår kontroller och reparationer av pumpar och annan utrustning. Gemensamt med övriga i organisationen arbetar du med att optimera verksamheten. Du kommer även att delta vid planering och genomförande av reinvesteringar. Arbetsuppgifterna är omväxlande och innebär både akut och förebyggande underhåll. Beredskapstjänstgöring ingår. Det är ett fysiskt arbete som utförs i en miljö som ställer krav på säkerhetsmedvetande. Därför är det viktigt att ta ansvar för sin och andras säkerhet, följa rutiner och använda rätt skyddsutrustning.


Egenskaper

I vår verksamhet hanterar vi oförutsedda händelser, såsom akuta driftstopp eller störningar. I sådana lägen är det bra att kunna hantera stressiga situationer och vara en skicklig problemlösare. I vår organisation handlar mycket om samarbete. Du behöver trivas med att jobba i ett team, vara lyhörd och kommunikativ. Du behöver även kunna arbeta självständigt utifrån egen drivkraft och initiativförmåga och ta ett helhetsgrepp över ditt ansvarsområde. Det är viktigt att du är praktiskt lagd och kvalitetsmedveten i ditt arbetssätt så att inte våra kunder drabbas av störningar i onödan. I ditt arbete får du kontakt med våra kunder/kommuninvånare och därför behöver du vara flexibel och ha en väl utvecklad förmåga att ge god service.


Utbildning och erfarenhet

Vi vill att du har en yrkesinriktad gymnasieutbildning inom relevant område, bygg och anläggning eller liknande, alternativt motsvarande yrkeserfarenhet. Vi värdesätter erfarenhet från arbete med VA-anläggningar, process-anläggningar eller likvärdiga anläggningar. Goda datakunskaper krävs för att kunna hantera vårt driftövervaknings-system och andra verksamhetssystem. Du behöver behärska god svenska i tal och skrift. B-körkort är ett krav.


Om tjänsten

Tillsvidareanställning, heltid. Beredskapstjänstgöring ingår (fn var 6:e vecka). Tjänsten är i huvudsak baserad i Gagnef. Vi arbetar dock över alla fyra kommunerna i vår organisation. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Om du önskar mer information, välkommen att kontakta Roger Lundkvist, Produktionschef VA, 0247-44 143, roger.lundkvist@dvaab.se.

 

ANSÖKAN

Skicka din ansökan innehållande CV och brev till info@dvaab.se senast 18 februari 2018. Märk ansökan ”Drifttekniker inom VA”

 

Dala Vatten och Avfall AB är ett regionalt VA- och avfallsbolag i Dalarna som ägs av kommunerna Gagnef, Leksand, Rättvik och Vansbro. Vår uppgift är att ta hand om avfallet som uppstår i dessa kommuner samt förse invånarna med dricksvatten och avlopps­vattenrening. Huvudkontor med kundservice är beläget i Leksand.

Vi har valt våra marknadsföringskanaler i denna rekrytering och
undanber oss samtal från annonssäljare och rekryteringsföretag.