Katrin

I Furudals Bruk 4 mil norr om Rättvik hittar vi Katrin. Katrin som nyligen fyllt 70 driver ett brukslogi i brukslängan där hon bor bara ett stenkast från Ore älv. Det brinnande naturintresset är det som kännetecknar Katrin i allt hon gör.

Många var de åren då hon med man och barn bodde i Spånga Tensta, hon arbetade på enstrålbenhandlingsavdelning i källarvåningen omgiven av betong. Längtan efter naturen fanns där hela tiden. Barnen gick på en Waldorfskola och efter några år så var längtan efter naturen för stor och hon började arbeta i fritidsverksamheten på samma skola.

Ett jobberbjudande dök upp inom organisationen, Katrin blev tillfråga om att starta en förskoleverksamhet i en litet samhälle som heter Furudalsbruk. Katrin fick se en flygbild över bruket och visste direkt att det var där hon skulle bo. Även om planerna på förskolan inte gick som de skulle så flyttade Katrin till Furudals Bruk och det är nu där vi hittar henne.

Katrin som inte är verksam i Sociala Medier hoppas med sin medverkan i Minimeringsmästarna att påverka den lokala politiken i Rättvik. Hon vill med sin medverkan sprida det talade ordet och på så sätt bidra till en omställning till ett Hållbart Rättvik.

Genom gästerna på sitt brukslogi hoppas hon sprida inspiration och handfasta tips. Katrin funderar mycket på hur vi ska få med turisterna på tåget? Att sortering och resurshushållning inte bara är något man gör hemma utan att det genomsyrar hela vår livsstil. Hur kan vi inspirera till ekoturism i praktiken, som förövrigt är namnet på en av de många kurser med miljöfokus som Katrin deltagit i.

Det är inget svårt att sortera! menar Katrin och det ska bli spännande att följa hennes resa i att inte bara sortera utan minimera avfallet!