Minimeringsmästaråret

Vad går det ut på egentligen? I det stora hela handlar det om att vi vill att alla våra kommuninvånare blir inspirerade av våra Minimeringsmästare till att minska sitt hushåll och därmed försöka nå högst upp i avfallstrappan. Det bästa skräpet är ju trots allt det som inte blir av i slutändan.

Dalarna är sämre än riksgenomsnittet

Visste ni att vi i Dalarna är sämre än riksgenomsnittet då vi slänger 489 kg avfall/år och person dvs 23 kg mer än riksgenomsnittet. Detta måste vi ändra på! Hänger ni med på utmaningen som våra Minimeringsmästare har antagit? Hur mycket kan vi tillsammans förbättra oss nästa år tror ni?

Hur gick det då?

Vilka härliga deltagare vi har! Vi ser vekligen fram emot detta året och att följa dem, deras framsteg och vilka utmaningar det stöter på! Nästa gång vi ses är söndagen den 24 oktober. När vår timma hade gått och alla deltagare hade åkt hem tänkte vi först ”puh nu var det klart!” men så insåg vi ju såklart att det mer var ”Puh, nu är vi äntligen igång!”

Och nu är säkert ni lika nyfikna på vilka våra deltagare som vi var innan igår. Men än får ni vänta lite till, mer information om de deltagande hushållen kommer inom kort!