Tidningar och papper - tjänsten har upphört

En bunt tidningar.

Fyra gånger per år har du som bor i Leksand och Rättvik kunnat ställa ut din gröna tunna fylld med tidningar, kontorspapper och reklam. Med anledning av nya regler kring insamling av tidningar och förpackningar har vi tagit ett beslut om att upphöra med denna tjänst. En sista tömning av de gröna kärlen gjordes därför i maj 2021.

Lämna dina tidningar vid närmaste återvinningsstation

Det är viktigt att du som har haft ett grönt kärl fortsätter att sortera ut tidningar, reklam, kataloger och andra pappersprodukter och lämnar dem till återvinning. Du hittar din närmaste återvinningsstation på FTI:s webbplats (sidan öppnas i ett nytt fönster). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Därför slutar vi hämta tidningar

Om du vill veta mer om varför vi slutar hämtat tidningar har vi samlat information om detta på vår sida "Aktuellt inom avfall" (sidan öppnas i detta fönster).

Din återvinning gör skillnad

Pappersfibrerna kan återvinnas till nytt papper upp till sju gånger och varje tidning som återvinns sparar energi som motsvarar att koka 37 koppar kaffe. Så se till att återvinna din tidning och njut lite extra av din kopp kaffe på morgonen, för när du återvinner gör du skillnad.

En hand håller i en kaffekopp som står på en dagstidning