Beställ hämtning av grovavfall vid din fastighet vecka 29

Under vecka 29 är det åter dags för grovavfallshämtninglänk till annan webbplats. Då kan du som är privatkund beställa hämtning av grovavfall (skrymmande avfall som inte ryms i sopkärlen eller som annars ska lämnas vid återvinningscentralen – till exempel möbler, vitvaror, gräsklippare och emballerat trädgårdsavfall) vid din fastighet.

Kostnad: 185 kr för max 2 kollin*. Extra kolli 50 kr/st.

*Som ett kolli räknas t.ex. ett kylskåp eller löst avfall av ett slag som buntats ihop/emballerats så att det enkelt kan lyftas i ett stycke.

Hämtningsdagar

  • Leksand och Rättvik – tisdag 16 juli
  • Gagnef och Vansbro – torsdag 18 juli

Så här gör du
Beställ hämtning i god tid, senast kl 12 vardagen före hämtningsdagen. Vid beställningen anger du vad det är som ska hämtas, mått och ungefärlig vikt.

Du kan göra beställningen så här:

Kostnaden för tjänsten läggs på din nästkommande faktura.

Det som ska hämtas placeras utomhus vid närmaste farbara väg. Vi kan inte hämta alla sorters avfall, exempelvis inte bildelar, farligt avfall, bygg- och rivningsavfall eller fast inredning som vedpannor och oljetankar.

Om du har gjort en beställning men sedan inte ställt ut grovavfallet till hämtningsdagen så debiteras ändå hämtningsavgiften. Vid eventuella förseningar informerar vi löpande under driftinformation.