Beställ grovavfallshämtning vid din fastighet vecka 38

Under vecka 38 är det åter dags för grovavfallshämtninglänk till annan webbplats. Då kan du som är privatkund (tjänsten är tyvärr inte tillgänlig för dig som bor i hyres- eller bostadsrätt) beställa hämtning av grovavfall vid din fastighet. Grovavfall är skrymmande avfall som inte ryms i sopkärlen eller som annars ska lämnas vid återvinningscentralen – till exempel möbler, vitvaror, gräsklippare och emballerat trädgårdsavfall.

Kostnad: 185 kr för max 2 kollin*. Extra kolli 50 kr/st.

*Som ett kolli räknas t.ex. ett kylskåp eller löst avfall av ett slag som buntats ihop/emballerats så att det enkelt kan lyftas i ett stycke.

Hämtningsdagar

  • Leksand och Rättvik – tisdag 17 september
  • Gagnef och Vansbro – torsdag 19 september

Så här gör du

Beställ hämtning i god tid, senast kl 12 vardagen före hämtningsdagen. Vid beställningen anger du vad det är som ska hämtas samt ungefärliga mått och vikt för varje kolli.

Du kan göra beställningen så här:

Kostnaden för tjänsten läggs på din nästkommande faktura.

Det som ska hämtas placeras utomhus vid närmaste farbara väg. Vi kan inte hämta alla sorters avfall, exempelvis inte bildelar, farligt avfall, byggavfall eller fast inredning som vedpannor och oljetankar.

Om du har gjort en beställning men sedan inte ställt ut grovavfallet till hämtningsdagen så debiteras ändå hämtningsavgiften.

Vid eventuella förseningar informerar vi löpande under driftinformation.