Publicerad

Ligger det påsar kvar i kärlet efter sophämtning?

Efter ett mörkt och snöfattigt slut på 2020 har det äntligen blivit vinter på riktigt. Vinterns snö, kyla och halka kan dock medföra utmaningar vid sophämtningen. För att det ska fungera bra både för dig och våra chaufförer är det viktigt att du tar del av vår information.

Matavfallspåsar som fryser fast i kärlen

När kylan slår till är det lätt att matavfallspåsarna fryser fast i de bruna kärlen. Våra chaufförer gör vad de kan för att skaka ut de fastfrusna påsarna, men kan inte skaka mer än vad kärlen eller sopbilen klarar av utan att gå sönder.

Vem ansvarar för att kärlen kan tömmas?

Ansvaret för att se till att påsarna inte är fastfrusna när vi kommer för att tömma kärlen är fastighetsägarens.

  • Vi ansvarar för att hämta ditt avfall - ditt ansvar är att se till att vi kan göra det.

Ta del av vår information och råd

Det går att undvika att matavfallspåsarna fryser fast i kärlet. Om du följer våra råd och tips underlättar du chaufförens arbete och får hela kärlet tömt.

Vintertips för en smidig sophämtning, öppnas i detta fönster.

Låt påsarna vara kvar till nästa tömning

Skulle det finnas påsar kvar i kärlet efter sophämtningen trots att du har följt våra råd, se till att de är lösa och låt dem vara kvar till nästa gång sopbilen kommer. Det bruna kärlet för matavfall är väl tilltaget i storlek och ska räcka en hel månad. Det gör därför inte så mycket om några påsar blivit kvar. Vintertid uppstår inte heller några problem med lukt.