Publicerad

Akut vattenläcka Nordanbyvägen, Mockfjärd, Gagnef kommun

En akut vattenläcka har upptäckts vid Nordanbyvägen, Mockfjärd i Gagnefs kommun. Vattnet kommer vara avstängt under reparation som planeras att genomföras torsdagen den 24/9 mellan kl. 09.30 - 13.00.

Uppdatering 2020-09-23 kl 13:30
Ett nytt försök att laga läckan kommer göras under onsdagen den 24/9. Vattnet kommer vara avstängt mellan kl. 09:30-13:00. Följande blir påverkade av vattenavstängningen:

  • 37 fastigheter på Nordanbyvägen
  • 1 fastighet på Västeråkersvägen
  • Mockfjärdsskolan

Uppdatering 2020-09-22 kl 13:50
Arbetet med att laga läckan förlöpte inte som planerat och kunde därför inte fullföljas. Vattnet stängdes inte av och berörda fastigheter (ca 40 st) behöver därför inte koka vattnet kommande dygn. Läckan kommer behöva lagas och vi återkommer när det är bestämt när detta sker.

Avstängningen innebär att det under tiden blir trycklöst i ledningarna. Ett trycklöst system kan innebära en viss risk att bakterier tränger in i skarvarna. Därför uppmanar vi att som en extra försiktighetsåtgärd koka det vatten som ska drickas eller användas vid matlagning under ett dygn från det att vattnet åter är tillbaka. Ett alternativ är att använda vatten som är tappat innan vattenavstängningen.

Generella tips kring kokningsrekommendationer:

Ibland kan underhållsarbeten göra så att vattnet blir missfärgat. Spola kallvatten försiktigt tills luften i vattnet är borta och vattnet är klart igen. 

SMS skickas till berörda. Vet du någon som inte fått utskicket kan de enkelt anmäla sig till vår SMS-tjänst på dalavattenavfall.se/sms, där går det också bra att avanmäla ditt mobilnummer om du inte vill ha fler sms från oss.