Publicerad

Driftstörning på vattenledningsnätet i Dalfors, Rättviks kommun

Nattens oväder orsakade strömavbrott och frammatningen av vatten i ledningsnätet, som en konsekvens av detta har vi nu driftstörning på en av pumparna i området. Vi arbetar skyndsamt för att åtgärda denna driftstörning.

Då systemet varit trycklöst så är vår rekommendation att ni som en extra försiktighetsåtgärd kokar det vatten som ska drickas och användas vid matlagning under det kommande dygnet. Generella tips kring kokningsrekommendationer:

  • Koka upp vattnet i en kastrull eller vattenkokare tills det bubblar kraftigt. Bakterier, virus och parasiter dör när vattnet kokas.
  • Häll upp det kokta dricksvattnet i väl rengjord kanna, flaska eller annan behållare och låt det svalna. Låt det stå i rumstemperatur eller svalare – gärna i kylskåpet.

Uppdatering 2020-08-15 kl 16.00
I samband med nattens oväder brann en transformator i Dalfors. Dala Energi är på plats och lagar denna och under reparationsarbetet kan vattenleveransen bli påverkad. Vattnet kan därför komma och gå under eftermiddagen/kvällen. Det går att passa på att tappa upp vatten under den tid vattnet är påslaget.

Då systemet varit trycklöst så är vår rekommendation att ni som en extra försiktighetsåtgärd kokar det vatten som ska drickas och användas vid matlagning under det kommande dygnet.SMS skickas till berörda. Vet du någon som inte fått utskicket kan de enkelt anmäla sig till vår SMS-tjänst på dalavattenavfall.se/sms