Publicerad

Kokningsrekommendation av vattnet i Vidablick - hävd (12/8), Rättvik

Kokningsrekommendation i Vidalblick, Rättvik (Hävd 12/8-21 kl. 10.00)

Alla kunder som är anslutna till kommunalt vatten i Vidablick på Urtäppsvägen, Modigsvägen, Dahlsvägen samt Vidablicks Café uppmanas att koka sitt dricksvatten. I samband med analysresultat från schemalagd vattenprovtagning har vi fått indikationer på att dricksvattnet kan innehålla förhöjda halter av mikroorganismer. Vi arbetar nu med att omsätta vattnet i systemet och ta förnyade vattenprover. Tills vidare uppmanar vi boende i Vidablick att koka sitt dricksvatten som en säkerhetsåtgärd.

Läs gärna mer om vad en kokningsrekommendation innebär:

https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/mat-och-dryck/dricksvatten/nar-du-maste-koka-dricksvattnet Länk till annan webbplats.

Tankvagn med vatten placeras inom kort ut längst in på Dahlsvägen. Meddtag egna kärl.
I första hand uppmanar vi dock de som kan att koka och använda vattnet från kranen.

Vi kommunicerar ytterligare information kring detta via SMS och hemsida.

Lisbeth Martinsson Skinnar
Affärsområdeschef VA


Uppdateringar

2021-08-12 kl. 10.00
Kokningsrekommendationen är nu hävd. Resultatet från tisdagens provtagning har nu kommit tillbaka och de åtgärder som vi gjort har givit ett gott resultat och vi kan nu häva kokningsrekommendationen.

2021-08-09 kl. 10.00
Kokningsrekommendationen kvarstår, ny provtagning enligt rutinåtgärd kommer ske tisdag 10/8. Provresultatet väntas komma tidigast under torsdagen den 12/8.

2021-08-05 kl. 11:10
De åtgärder som vidtagits har gett resultat men kokningsrekommendationen kvarstår. Vi fortsätter med omsättning av vattnet och utökad provtagning. Vattentanken kommer att stå kvar så länge den behövs. Vi tackar för er förståelse.

Anmäl gärna era mobilnummer i vår SMS-tjänst så ni snabbt får information om driftstörningar gällande dricksvatten eller sophämtning i ditt område.

SMS skickas till berörda. Vet du någon som inte fått utskicket kan de enkelt anmäla sig till vår SMS-tjänst på dalavattenavfall.se/sms (länken öppnas i samma fönster), där går det också bra att avanmäla ditt mobilnummer om du inte vill ha fler sms från oss.