Publicerad

Reparationsarbete åkerö, Leksands kommun

Under torsdagen den 5/11 kommer vi utföra reparationsarbete på ledningsnätet på Åkerö, Leksands kommun. Vattnet kommer vara avstängt mellan kl. 09.30 - 16.00. Ca 20 fastigheter tunt Sjöåkersvägen samt Åkerövägen/Nygårdsvägen blir påverkade av vattenavstängningen.

Avstängningen innebär att det under tiden blir trycklöst i ledningarna. Ett trycklöst system kan innebära en viss risk att bakterier tränger in i skarvarna. Därför uppmanar vi att som en extra försiktighetsåtgärd koka det vatten som ska drickas eller användas vid matlagning under ett dygn från det att vattnet åter är tillbaka. Ett alternativ är att använda vatten som är tappat innan vattenavstängningen.

Generella tips kring kokningsrekommendationer:

Ibland kan rerarationsarbeten göra så att vattnet blir missfärgat. Spola kallvatten försiktigt tills luften i vattnet är borta och vattnet är klart igen.

SMS skickas till berörda. Vet du någon som inte fått utskicket kan de enkelt anmäla sig till vår SMS-tjänst på dalavattenavfall.se/sms, där går det också bra att avanmäla ditt mobilnummer om du inte vill ha fler sms från oss.