Publicerad

Reparationsarbete i Tällberg, Leksands kommun

Vi behöver utföra ett reparationsarbete vid Siljansvägen 486 i Tällberg i Leksands kommun. Vattnet kommer vara avstängt under reparation som planeras att genomföras onsdagen den 21/10 mellan kl. 08.00 - 16.00. Ett 20-tal fastigheter blir påverkade av vattenavstängningen.

Avstängningen innebär att det under tiden blir trycklöst i ledningarna. Ett trycklöst system kan innebära en viss risk att bakterier tränger in i skarvarna. Därför uppmanar vi att som en extra försiktighetsåtgärd koka det vatten som ska drickas eller användas vid matlagning under ett dygn från det att vattnet åter är tillbaka. Ett alternativ är att använda vatten som är tappat innan vattenavstängningen.

Generella tips kring kokningsrekommendationer:

Ibland kan underhållsarbeten göra så att vattnet blir missfärgat. Spola kallvatten försiktigt tills luften i vattnet är borta och vattnet är klart igen. 

SMS skickas till berörda. Vet du någon som inte fått utskicket kan de enkelt anmäla sig till vår SMS-tjänst på dalavattenavfall.se/sms, där går det också bra att avanmäla ditt mobilnummer om du inte vill ha fler sms från oss.