Publicerad

Underhållsarbete på ledningsnätet utmed Insjönvägen, Insjön i Leksands kommun

Vi kommer under tisdagen den 29/9 utföra underhållsarbete på ledningsnätet vid Handelsbanken i Insjön, Leksands kommun.

Ca 30 fastigheter blir påverkade av att vattnet kommer vara avstängt mellan kl. 08.00 till 16.00.

Uppdatering 2020-09-29 kl. 11.00

Under grävarbetets gång uppdagades komplikationer vilket gör att underhållsarbetet även kommer att pågå under onsdagen den 30/9. Ca 30 fastigheter blir påverkade av att vattnet kommer vara avstängt mellan kl. 08.00 till 16.00.

Avstängningen innebär att det under tiden blir trycklöst i ledningarna. Ett trycklöst system kan innebära en viss risk att bakterier tränger in i skarvarna. Därför uppmanar vi att som en extra försiktighetsåtgärd koka det vatten som ska drickas eller användas vid matlagning under ett dygn från det att vattnet åter är tillbaka. Ett alternativ är att använda vatten som är tappat innan vattenavstängningen.

Generella tips kring kokningsrekommendationer:

Ibland kan underhållsarbeten göra så att vattnet blir missfärgat. Spola kallvatten försiktigt tills luften i vattnet är borta och vattnet är klart igen. 

SMS skickas till berörda. Vet du någon som inte fått utskicket kan de enkelt anmäla sig till vår SMS-tjänst på dalavattenavfall.se/sms, där går det också bra att avanmäla ditt mobilnummer om du inte vill ha fler sms från oss.