Publicerad

Utebliven sophämtning på grund av hård blåst - måndag 13/4

På grund av den hårda blåsten under natten till och under måndagen 13/4 har vi inte kunnat tömma alla kärl som skulle tömmas i dag. Den stora mängden kärl som blåst omkull gör att chaufförerna varken har möjlighet att kliva ur bilen för att resa upp dem eller plocka upp de soppåsar som eventuellt har ramlat ur kärlen.

Om ditt bruna kärl för matavfall inte har blivit tömt - kärlet är väl tilltaget i volym och bör räcka till nästa tömning den 27 april. Då vi har relativt kallt väder utan mycket sol kommande veckor bör det inte heller uppstå några problem med dålig lukt från kärlen. Bedömer du att dina matavfallspåsar inte ryms i kärlet till den 27 april kontaktar du vår kundservice så hjälper vi er.

Om ditt grå kärl för restavfall inte har blivit tömt - vi tömmer kärlet på nästa ordinarie tur då vi tömmer matavfallskärlen i ert område den 27 april. Har du soppåsar som inte ryms i kärlet tills dess - lägg dem i en säck, knyt ihop den väl och placera den på eller intill kärlet när du ställer ut det för tömning.

Kontakta vår kundservice

Kundservice når ni alltid på kundservice@dvaab.se samt helgfria vardagar kl. 08.00-12.00 och 13.00-15.00 på telefonnummer 020-200 210

Vi skickar SMS till berörda

SMS kommer att skickas till berörda. Om du inte får utskicket kan du enkelt anmäla dig till vår SMS-tjänst på dalavattenavfall.se/sms Länk till annan webbplats.

Drabbade områden i respektive kommun

Gagnef trakt 7 & 8 - Kyrkbyn, Rännarheden, Gråda, Österfors, Gräv, Moje, Gröntuv, mfl

Leksand trakt 11 & 12 - Noret, Käringberget, Lima

Rättvik trakt 9 & 10 - Backa, Östbjörka, Sätra, Västberg, Nittsjö, mfl.

Vansbro trakt 8 & 9 - Äppelbo