Publicerad

Akut vattenläcka Åkerö, Leksands kommun

En akut vattenläcka har upptäckts på Åkerö i Leksands kommun. Just nu pågår arbete med att stänga in läckan för att kunna reparera ledningen. Påverkan i området bedöms i nuläget vara stor. Denna text uppdateras löpande.

Uppdatering 2021-02-16
Reparationsarbete av vägen återstår och arbetet med detta pågår. I detta samarbetar vi med DalaFrakt.

 

Uppdatering 2021-02-13 kl. 11:15
Arbetet med reparation av den läckande ledningen tog hela natten och ledningen är nu lagad. Vattnet släpptes åter tillbaka till samtliga hushåll vid 11-tiden på förmiddagen.

Stora mängder vatten har pga läckan runnit utmed hela Järnavägen. Vi har sandat vägen men vill ändå uppmärksamma samtliga på ev halka och knöligt underlag- kör och gå försiktigt på sträckan.


Uppdatering 2021-02-12 kl. 22.15
Läckan är nu inringad och reparation är påbörjade och blir klara under natten. Det är 15 st fastigheter på Lisselbyvägen och Källvägen som under reparationen blir drabbade av avstängt vatten.


bland kan reparations- och underhållsarbeten göra så att vattnet blir missfärgat. Spola kallvatten försiktigt tills luften i vattnet är borta och vattnet är klart igen.

SMS skickas till berörda. Vet du någon som inte fått utskicket kan de enkelt anmäla sig till vår SMS-tjänst på dalavattenavfall.se/sms, där går det också bra att avanmäla ditt mobilnummer om du inte vill ha fler sms från oss.