Stigande vattennivåer och höga flöden

För närvarande stiger vattennivåerna i länet på grund av snösmältning och nederbörd. DVA hanterar och övervakar noga läget i vår verksamhet. Vi vidtar löpande åtgärder både för att minska riskerna kopplade till höga vattenflöden samt konsekvenserna av dem för leveransen av vatten- och avloppstjänster i våra fyra kommuner.

Varningar och meddelanden SMHI (länk öppnas i nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länsstyrelsen Dalarna uppdaterar löpande om vårfloden: Översvämning och vattenläge - Länsstyrelsen Dalarna (länk öppnas i nytt fönster). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Krisinformations hemsida kan du läsa mer om hur du kan förbereda dig inför och agera vid en översvämning: Översvämning - krisinformation.se Länk till annan webbplats. (länk öppnas i nytt fönster).

Vi hänvisar till respektive kommuns hemsida för uppdateringar och lokal information, nedan länkar till Gagnef och Vansbro:

Vårflod – vattennivåerna stiger i sjöar och vattendrag – Gagnefs Kommun Länk till annan webbplats.

Nu startar vårfloden i Dalarna - Vansbro kommun Länk till annan webbplats.

Aktuella driftstörningar hittar du på dalavattenavfall.se/driftinformation (länk öppnas i samma fönster).

Problem med att vatten tränger in i fastigheten via golvbrunnar

Har din fastighet problem med att vatten tränger in i fastigheten via golvbrunnar, kontakta oss på Dala Vatten och Avfall och ditt försäkringsbolag. Vid övriga frågor och problem kopplat till vårfloden och de höga vattennivåerna, kontakta ditt försäkringsbolag.

Här kan du läsa om hur du kan förbereda dig för och agera vid en pågående översvämning: