Vi måste minska mängden avfall

I Sverige är vi duktiga på att ta hand om vårt avfall, 99 % av allt insamlat avfall återvinns till nya produkter eller energi. Samtidigt fortsätter mängden avfall att öka medan jordens resurser är begränsade. Om alla på jorden skulle konsumera som vi gör i Sverige skulle vi behöva mer än fyra jordklot. Därför är det viktigt att vi alla hjälps åt med att minska mängden avfall som uppstår.

På våra avfallssidor hittar du information som hjälper dig att bidra till en mer hållbar avfallshantering, för en bättre miljö idag och för kommande generationer!

Sommarblommor på en stol.

Sommartips för ditt matavfallskärl

2019-06-26

Sommaren är här med sol och värme!

Ett återkommande problem denna tid på året är fluglarver i matavfallskärlen. Larverna är helt ofarliga men upplevs av många som mycket otrevliga.

Det finns dock en hel del du kan göra för att minimera risken för flugor och larver i dina sopkärl.

Ta del av våra sommartips!

Sorteringsguiden visas i mobiltelefon.

Latrintunnor lämnas på ÅVClänk till annan webbplats

2019-07-01


För er som har torrtoalett gäller att ni köper och lämnar latrintunnor på återvinningscentralerna (ej i Dala-Floda). Ta alltid kontakt med personalen innan ni lämnar latrintunnor.

Kostnaden på 321 kr per tunna inkluderar behandling och betalas via faktura.

Här hittar du öppettider och information för din närmaste ÅVC.länk till annan webbplats

Sopkärl vid träd i sommartid.

Återvinnings-stationer (ÅVS)

2019-07-01

Tidningar och förpackningar ska sorteras ut och lämnas vid någon av de återvinningsstationer som finns utplacerade runtom i kommunerna.

Det är Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) som ansvarar för dessa.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om det är stökigt eller överfullt kontaktar du dem på 0200-88 03 11. Du kan också göra felanmälan på webben.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster