Hållbara julklappar

Vi tror att de allra flesta vill kunna ge sina vänner och familj fina julklappar vi vill därför ge våra tips för hållbara julklappar. Vår handläggare på avfallsavdelningen Anna utmanar oss att ge bort mer prisvärda, personliga och gröna julklappar.

Annas tips för att fixa julklappar utan att köpa nytt:

Gör din egen present

Att få något som man vet att det ligger tid och kärlek bakom är för mig något av det finaste som finns. Så varför inte ta steget och sticka en mössa, vantar eller ett par stumpor? Årets julklapp råkar dessutom vara ett stickat plagg och på internet finns mängder av gratis stickmönster. Garn och stickor går dessutom att fynda secondhand.

Ge bort en upplevelse

Kanske kan du ge bort 10 timmar barnpassning, en bio-biljett eller varför inte en inplanerad fjällvandring. Det som jag mest uppskattar är oftast tiden att få umgås med nära och kära och göra det vi gillar tillsammans.

Baka din present

Att få något gott tackar man väl sällan nej till? Så varför inte baka ditt favorit julgodis och ge bort! – Kom ihåg att glasburkar ofta går att spara och återbruka till fina presentförpackningar, perfekta att fylla med julgodis!

Fynda second hand

Att gå runt och botanisera och leta bland allt som kan gömma sig i en riktigt bra secondhand shop är något av det bästa jag vet. Vill man hitta julklappar där man båda sparar på planeten och plånboken är secondhandklapparna ett mycket bra alternativ och sakerna får en ny chans och slipper bli till avfall. Mina personliga bästa secondhandpresenter är sällskapsspel, konstföremål, böcker och keramik.